Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα εξειδικευμένο Κέντρο και η 4η πτέρυγα

Εικόνα του άρθρου Ένα εξειδικευμένο Κέντρο και η 4η πτέρυγα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2020, 14:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Kέντρο Εμφύτευσης Ειδικών Βιολογικών Αορτικών Βαλβίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι το μοναδικό που διατηρεί την άδεια σε όλη την Κεντρική, Βόρεια και Βορειοδυτική Ελλάδα.

Το υπουργείο Υγείας με απόφασή του (ΦΕΚ Β1234/9-4-2020) προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας ανάλογων κέντρων σε επτά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, επειδή δεν πληρούν τα κριτήρια αξιολόγησης (νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου», ιδιωτική κλινική «Mediterraneo Hospital», ιδιωτική κλινική «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», ιδιωτική κλινική «Ιατρικό Αθηνών», ιδιωτική κλινική «Μετροπόλιταν Τζένεραλ»).

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κάνει γνωστό ότι το εδώ Κέντρο διατηρεί σε ισχύ την άδειά του. Αποδίδει δε την κατάσταση αυτή σε διάφορους παράγοντες: από την άριστη συνεργασία των γιατρών της Β’ Καρδιολογικής, της Αναισθησιολογικής και της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, τους οποίους συγχαίρει για το έργο τους, και την καθοριστική συμβολή των νοσηλευτών, των τεχνολόγων και του διοικητικού προσωπικού μέχρι την πολιτική που εφάρμοσε η ίδια, παρά τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι υπερσύγχρονες υβριδικές αιμοδυναμικές αίθουσες λειτουργούν στην 4η πτέρυγα, με τη διοίκηση να υπενθυμίζει με νόημα τις «ισχυρές αντιδράσεις» που υπήρχαν όταν ξεκίνησε το σχέδιο λειτουργίας της πτέρυγας αυτής. Κατά την εκτίμηση της διοίκησης, η λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών στη νέα πτέρυγα «συμβάλλει τα μέγιστα στην ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων».

Κλείνει δε την ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι με τη λειτουργία του Κέντρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρέχεται «η δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής να επιλύουν στον τόπο τους τα σχετικά προβλήματα υγείας και να αποφεύγουν την ταλαιπωρία αναζήτησης διεξόδου στα ιδιωτικά κέντρα των Αθηνών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back