Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα διαφορετικό ποδηλατικό πάρκο στην Κιάφα

Εικόνα του άρθρου Ένα διαφορετικό ποδηλατικό πάρκο στην Κιάφα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2018, 15:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και λίγες μέρες, στην Κιάφα, δίπλα από το 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, συνεργεία ξένης, εξειδικευμένης εταιρίας εργάζονται πυρετωδώς (από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα) για τη δημιουργία ενός ποδηλατικού πάρκου, και συγκεκριμένα μιας πίστας pump track.

Το πάρκο pump track αποτελούσε το δώρο του διαγωνισμού Teen City Vibe (δώρο-προσφορά της εταιρίας αναψυκτικών Fanta) για την πιο νεανική πόλη της Ελλάδας που «έτρεξε» μέσω facebook. Τα Γιάννενα είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό, με ένα μικρό βιντεάκι (δείτε εδώ) που είχαν ετοιμάσει τρεις μαθητές Λυκείου: η Αλεξάνδρα Νίκα, ο Κωνσταντίνος Τάσος και ο Αποστόλης Ντότης. Τους τρεις αυτούς μαθητές είχε τιμήσει το καλοκαίρι ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με την απονομή του μεταλλίου της πόλης.

Οι πίστες pump track είχαν ξεκινήσει ως χώροι για την προπόνηση αθλητών της ορεινής ποδηλασίας. Πια, έχουν εξελιχθεί σε έναν τόπο δραστηριότητας για όλες σχεδόν τις ηλικίες και για όλα τα… ποδήλατα. Πρόκειται για μια διαδρομή, κλειστού τύπου, με στροφές, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια και μικρά άλματα. Στην Ελλάδα, μεγάλη πίστα pump track υπάρχει στην Πάτρα, η οποία είναι χωμάτινη και έχει γίνει από τη Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας με τη συνδρομή του Δήμου.

Στην πίστα που κατασκευάζεται στα Γιάννενα, χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά. Την έκταση για το πάρκο pump track παραχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Το πάρκο αναμένεται να είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back