Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ένα βραβείο για ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ένα βραβείο για ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2021, 14:51
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η επίκουρη καθηγήτρια Βιοχημείας στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχαέλα Φίλιου είναι μία από τις τρεις ερευνήτριες που τιμήθηκαν για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στην επιστήμη από την L’Oréal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.  

Η 11η τελετή βράβευσης του ελληνικού προγράμματος L’Oréal-UNESCO «Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 15 Απριλίου και μεταδόθηκε διαδικτυακά. Κάθε χρόνο μέσω του προγράμματος αυτού, βραβεύονται τρεις γυναίκες επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα στην Ελλάδα. 

Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι η ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στον χώρο της επιστήμης. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της UNESCO, ενώ ο αριθμός των γυναικών που ακολουθούν επαγγελματική σταδιοδρομία στην επιστήμη αυξάνεται, αγγίζοντας το 33% των παγκόσμιων ερευνητών, η πρόοδος είναι ακόμη πολύ αργή, ιδίως στις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά, την Πληροφορική και τη Μηχανολογία.

Φέτος, οι τρεις ελληνίδες ερευνήτριες που τιμήθηκαν, είναι: Η δρ Μαρία Πετροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στον τομέα της Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, του Τμήματος Φυσικής τους Πανεπιστημίου Αθηνών, η δρ Αναστασία-Γεωργία Πίππα, επίκουρη καθηγήτρια στον τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και φυσικά, η δρ Μιχαέλα Φίλιου.

Η κα Φίλιου, εκτός από επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι και συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Βραβεύτηκε δε για την έρευνά της «Διερευνώντας νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για νευροψυχιατρικές διαταραχές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back