Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Εμπαιγμός χωρίς όρια» για το κλειστό γυμναστήριο

Εικόνα του άρθρου «Εμπαιγμός χωρίς όρια» για το κλειστό γυμναστήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2020, 17:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «εμπαιγμό χωρίς όρια από το υφυπουργείο Αθλητισμού» για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Γιάννενα κάνει λόγο η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

«Η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δεν τιμά το γιαννιώτικο αθλητισμό και την τοπική κοινωνία», τονίζει σε δήλωσή της, η οποία γίνεται με αφορμή την απάντηση του κ. Αυγενάκη στη Βουλή, σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής, ο υφυπουργός παραδέχεται ότι το σημαντικό αυτό έργο, που έχει σχεδιαστεί να γίνει στον Βοτανικό, δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ επιπλέον δεν υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη για το έργο.

Διαβάστε σχετικά:

Κλειστό; Ποιο κλειστό;

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε στην απάντησή του ότι ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επικαιροποίηση της μελέτης. Η εκτίμηση της κας Τζούφη είναι ότι «ο υφυπουργός Αθλητισμός προσπαθεί εντέχνως να μετακυλήσει τις ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών, αποκρύπτοντας τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την ορθή σύνταξη της μελέτης και την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Και υπενθυμίζει βέβαια την υπόσχεση (από πέρσι) της μεταφοράς προκάτ γυμναστηρίου από το Ελληνικό στα Γιάννενα «όχι όμως για να εξυπηρετηθεί ο τοπικός αθλητισμός αλλά οι επενδυτές του Ελληνικού». «Δεν είναι τυχαία η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη μετεγκατάσταση, καθώς δεν υπάρχει καμία οικονομοτεχνική μελέτη» υπογραμμίζει η κα Τζούφη, η οποία καλεί την κυβέρνηση «να ανταποκριθεί στο αίτημα για δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου  δίχως αστερίσκους, καθυστερήσεις και μεταφορές παλαιών εγκαταστάσεων».


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back