Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Εμείς που μοχθήσαμε...»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2016, 22:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «παραποίηση της αλήθειας» όσον αφορά τους αυτοκινητόδρομους κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, με αφορμή τα όσα είπε ο πρώτος στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του τμήματος  Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο της Ολυμπίας οδού.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καλογιάννης αναφέρει ότι η επανεκκίνηση των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους έγινε το 2013, μετά από διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης με τους παραχωρησιούχους, τους κατασκευαστές, τις τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επί έναν ολόκληρο χρόνο, το 2015, εγκατέλειψε τους αυτοκινητοδρόμους, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή να κλείσουν πολλά εργοτάξια (π.χ.Μαλιακός-Κλειδί, Αβγό Ιωαννίνων, κλπ) και να απολυθεί προσωπικό» τονίζει. Προσθέτει δε ότι «μετά το καταστροφικό 2015, η κυβέρνηση διαπίστωσε τον εκτροχιασμό των χρονοδιαγραμμάτων. Έδωσε μπόνους στους παραχωρησιούχους ώστε να επιταχύνουν τους ρυθμούς των έργων και να καλυφθούν τα χρονοδιαγράμματα της ΕΕ μέχρι τον Μάρτιο 2017. Όλα τα έργα όμως παρουσιάζουν καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους».

Όσον αφορά τις συμβάσεις, ο κ. Καλογιάννης επισημαίνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν άλλαξε ούτε μία αράδα. «Κάποτε, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πετροβολούσαν με απαράδεκτο και εντελώς αστήρικτο τρόπο τις συμβάσεις και τα έργα, λαϊκίζοντας σε υπερθετικό βαθμό». Για το βόρειο κομμάτι του Ε65, από Τρίκαλα μέχρι Εγνατία οδό, ο κ. Καλογιάννης υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά και υπενθυμίζει την πρόταση εναλλακτικής χάραξης που έχει καταθέσει στο υπουργείο. Για τα διόδια αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά. «Ανέφερε μόνο ο πρωθυπουργός ότι πρέπει «να μπούμε σιγά-σιγά και στη λογική των αναλογικών διοδίων'! Γιατί 'σιγά-σιγά' κ. πρωθυπουργέ; Γιατί όχι αμέσως τώρα;».

Τέλος, καταθέτει την... πρόταση στα επόμενα εγκαίνια κάποιου τμήματος αυτοκινητόδρομου να προσκληθούν «όλοι αυτοί που μόχθησαν γι’ αυτά τα έργα, που κατηγορήθηκαν από την αντιπολίτευση εντελώς άδικα, όπως αποδεικνύεται πανηγυρικά σήμερα, αλλά βλέπουν πανευτυχείς τους κόπους τους να αποδίδουν καρπό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back