Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 5-09-2016, 22:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διεξάγει κάθε χρόνο εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνομάθειας για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς υπό την αιγίδα του Κ.Ε.Γ. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Νιάρχειου δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων τις παρακάτω ημερομηνίες:

Ημερομηνίες Εξετάσεων                                Ημερομηνία Εγγραφών

  • Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016        Από 5 έως 23 Σεπτεμβρίου 2016
  • Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017        Από 28 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2017
  • Τρίτη 16 Μαΐου 2017                          Από 1 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2017

Οι εξετάσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες-επιχειρηματίες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα και είναι απαραίτητο να αποδείξουν τη σχετική επάρκεια ελληνομάθειάς τους. Από τον Ιούνιο του 2012 στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.) υπό τις εξής δύο προϋποθέσεις: να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μόνο σε εξεταστικό κέντρο της Ελλάδας και να στοχεύουν αποκλειστικά σε επάγγελμα για το οποίο, σύμφωνα με προκήρυξη, απαιτείται το εν λόγω πιστοποιητικό ελληνομάθειας π.χ. άδεια οδήγησης επαγγελματία αυτοκινητιστή (ταξί), άδεια εργασίας ως αποκλειστικού νοσηλευτή, προσωπικό καθαριότητας.

Το επίπεδο μέτρησης της γνώσης της ελληνικής στο συγκεκριμένο πιστοποιητικό ορίστηκε να είναι το Α2.

Οι δεξιότητες στις οποίες εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι τρεις: κατανόηση γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου. Οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα των αιτήσεων και όλα τα σχετικά έγγραφα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις από τη Γραμματεία του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. (τηλ. 26510 09153, fax: 26510 09229, e-mail: langcntr@cc.uoi.gr, Δ/νση: Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης "Σταύρος Νιάρχος", 1ος όροφος).

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα