Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: «Ναι» στα led

Εικόνα του άρθρου Ελεγκτικό Συνέδριο: «Ναι» στα led
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2020, 18:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κανονικά προχωρά το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, με προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τη σχετική εξέλιξη έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε αποδεκτή λοιπόν την προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου κατά προηγούμενης απόφασης του Ζ’ Κλιμακίου του ίδιου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία είχε κριθεί ότι υπάρχει κώλυμα στην υπογραφή του εν λόγω σχεδίου προγραμματικής σύμβασης και πιο συγκεκριμένα ότι δεν προκύπτει η ένταξη του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού στα  εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια της χρηματοδοτικής σύμβασης ELENA -2014-058.

Διαβάστε:

Led: «Βραχυκύκλωμα» στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Ο προσυμβατικός έλεγχος της προγραμματικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Μετά την απόρριψη του σχεδίου της σύμβασης, η Περιφέρεια Ηπείρου άσκησε προσφυγή στις αρχές Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη επιστολή από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με ημερομηνία 18 Αυγούστου του 2020, από την οποία προκύπτει η ένταξη του επίμαχου έργου στο ELENA.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, το επόμενο στάδιο είναι η εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης του έργου, ο τρόπος υλοποίησης του οποίου έχει προκαλέσει από προβληματισμούς μέχρι διαφωνίες για το πόσο συμφέρουσα είναι η επιδιωκόμενη σύμβαση με ιδιώτη. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back