Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 2-12-2019, 15:50

Η Tact Hellas διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εξετάσεις με σκοπό την κατάρτιση και απόκτηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού φροντίδας (ECC), από τις 22 ως τις 25 Ιανουαρίου 2020, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, στη στοά Σάρκα. Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ και η εκπαίδευση καλύπτει 25 ώρες.

Το ECC (European Care Certificate) είναι ένας πανευρωπαϊκός τίτλος στην κοινωνική φροντίδα. Μέχρι σήμερα καλύπτει δεκαπέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιστοποιητικό αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει την κινητικότητα των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη και να προαγάγει ένα κοινό θεμέλιο στις υπηρεσίες φροντίδας.

Για να αποκτήσουν το ECC, οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν μια ευρεία τυποποιημένη εξέταση 100 σχεδόν ερωτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι κοινές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εξετάσει τη γνώση τους για την βασική Ευρωπαϊκή κοινωνική φροντίδα μαθησιακών αποτελεσμάτων (BESCLO).

Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος έχει την ελάχιστη γνώση που χρειάζεται συνήθως για να εργαστεί ακίνδυνα στον τομέα της φροντίδας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό κοινωνικής φροντίδας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές αλλά και όσους καλούνται να φροντίσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης (ioanniszindros@gmail.com, 6972079311).

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα