Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκπαιδεύοντας τα παιδιά των προσφύγων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2016, 20:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενημερώθηκε ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Δολιανά. 

Το Πανεπιστήμιο έχει αναλάβει από τον Ιούνιο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά των προσφύγων στα κέντρα Δολιανών, Τσεπελόβου και Κόνιτσας. Όλα αυτά γίνονται υπό τον συντονισμό του καθηγητή Βασίλη Νιτσιάκου. Τα προγράμματα στοχεύουν στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Κατά την επίσκεψη του πρύτανη, οι επίκουροι καθηγητές Ευστάθιος Παπασταθόπουλος και Λήδα Στεργίου αναφέρθηκαν στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των δράσεων. Αποφασίστηκε να διαμορφωθεί, από κοινού, ένα κείμενο αναλυτικής παρουσίασης της σημερινής κατάστασης, καθώς και των μελλοντικών δράσεων που πρέπει να αναληφθούν με συγκεκριμένη στόχευση. 

Ο πρύτανης ευχαρίστησε θερμά τους Καθηγητές και όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εθελοντική συμμετοχή τους στις δύο δράσεις που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο, σε άμεση συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή για τη Στήριξη των Παιδιών Προσφύγων που όρισε το υπουργείο Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back