Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 19-09-2019, 13:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αντέδρασε στην πρωθυπουργική επίσκεψη 36 ώρες μετά περίπου, λέγοντας στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψη «πλαισιώθηκε με ενδεικτικές παρουσίες σε ορισμένες περιοχές του τόπου μας, εκκωφαντικές σιωπές για μείζονα προβλήματα και πολλές υποσχέσεις, μάλλον αόριστες και σε βάθος χρόνου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει, όπως έκαναν και άλλοι φορείς σε ανακοινώσεις τους, ότι το εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι έγινε επί δικιάς του διακυβέρνησης. Παραπέμπει στην ανακοίνωση Φάμελλουαλλά επισημαίνει επιγραμματικά ότι τα έργα ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα «που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βρίσκονταν σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή στρατηγική και είχαν μπλοκαριστεί οι χρηματοδοτήσεις», ότι η περιβαλλοντική νομοθεσία άλλαξε το 2016 για να βρεθούν τα βρεθούν τα χρήματα και να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής τον Ιούλιο του 2017, καθώς και ότι «στην περιοχή μας μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, όπως οι σταθμοί μεταφόρτωσης , η μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, η ξεχωριστή συλλογή και επεξεργασία των οργανικών αποβλήτων και η διαλογή στη πηγή , που βρίσκεται τραγικά χαμηλά και πολλά άλλα».

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «ένα μήνυμα ήθελε να δώσει: όλα ΣΔΙΤ, όλα στον ιδιωτικό τομέα».

Για την επίσκεψη στη Βίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η πρόταση για ένταξη στην UNESCO δεν μπλοκαρίστηκε ποτέ, αλλά δεν υπήρχε ολοκληρωμένος φάκελος για την υποψηφιότητα.

Παραθέτει επίσης μια σειρά αποφάσεις που πάρθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ για το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και τη μονή Βελλάς και τέλος, ότι «με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε η τελική δημόσια διαβούλευση για το προεδρικό διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας με παρουσία και του πρώην υπουργού Σωκράτη Φάμελλου στα Γιάννενα και μένουν ουσιαστικά νομικές ενέργειες για την οριστική επίλυση του τόσου σημαντικού ζητήματος για την πόλη μας, την λίμνη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων».

Εν κατακλείδι, τονίζει ότι «ο κ.. Μητσοτάκης δεν κόμισε και τίποτε ουσιαστικό στην περιοχή μας, αφού ενδιάμεσα είχε αποσύρει (προσωρινά;) τα σχέδιά του για τον αιγιαλό , που ίσως συμπεριλάμβαναν και την πολύπαθη λίμνη μας» και ότι «συνεχίζει με ιδιαίτερο πάθος το ξήλωμα εργατικών κατακτήσεων και τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική του, όπως φαίνεται και στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη , που δεν μπορεί να κρύψει ότι τη σχεδιάζει για τους λίγους και εκλεκτούς».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa