Oikonomou pisoi

ΕΚΙ: «Να επιστρέψει ο εργαζόμενος στη δουλειά»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2021, 16:58

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων επικαλείται την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων ο εργαζόμενος που απολύθηκε από την «Πίνδος».

Ζητάει να εφαρμοστεί άμεσα η προσωρινή διαταγή και να επιστρέψει ο εργαζόμενος στην εργασία.

«Οι δυναμικές παρεμβάσεις του ΕΚΙ, η απόρριψη της λασπολογίας της εργοδοσίας από την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του και η συμπαράσταση πλήθους εργατικών σωματείων στον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης, είναι παρακαταθήκη, επιδρούν καθοριστικά στο να μπαίνει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας» τονίζει το Εργατικό Κέντρο, μεταξύ άλλων.

Το ΕΚΙ ζητάει ακόμα να υπογραφεί τοπική ομοιοεπαγγελματική σύμβαση για τα πτηνοσφαγεία, με επαναφορά του κατώτατου μισθού 751€ και ωρομισθίου 33,57€ μικτά για όλους τους εργάτες ανεξαρτήτως ηλικίας για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους, άγαμους, εργατοτεχνίτες, όλα τα επιδόματα να υπολογίζονται με τους παραπάνω μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία – 8ωρο. Πλήρη αποζημίωση για τις υπερωρίες, για τις Κυριακές και αργίες, την νυχτερινή εργασία, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επίδομα εργασίας στο 10% του μισθού κ.α.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back