Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκδόθηκε η απόφαση για τη Μαρινόπουλος ΑΕ

Εικόνα του άρθρου Εκδόθηκε η απόφαση για τη Μαρινόπουλος ΑΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2017, 15:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» πήρε το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ από τον όμιλο Σκλαβενίτη, μετά από την απόφαση που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη -καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης είχε κατατεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, συζητήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου και ορίστηκε δικαστικός εισηγητής μόλις το Δεκέμβριο! 

Με βάση το αρχικό business plan που έχουν καταστρώσει οι πιστώτριες τράπεζες με τη διοίκηση της Σκλαβενίτης, προβλέπεται ότι μέσα στην επόμενη διετία το δίκτυο της θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το 1 δισ. ευρώ, ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων που έκανε στο τέλος του 2015. 

Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας έχει συμφωνηθεί μεταξύ Σκλαβενίτη και τραπεζών να γίνει αναδιάρθρωση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της νέας εταιρείας, όπως θα έχει προκύψει από τη μεταφορά των υποχρεώσεων. 

Επιπλέον, η νέα εταιρεία θα ενισχυθεί με 362 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες με εγγύηση του Σκλαβενίτη και παράλληλα θα λάβει ακόμη 125 εκατ. ευρώ από τον ίδιο τον Σκλαβενίτη, προκειμένου να εξοφληθούν οι προμηθευτές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back