Oikonomou pisoi

«Εκδικητική ανάθεση καθηκόντων από τον δήμαρχο Ζίτσας»

Εικόνα του άρθρου «Εκδικητική ανάθεση καθηκόντων από τον δήμαρχο Ζίτσας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2022, 16:17

Για «εργοδοτική αυθαιρεσία» και «τρομοκρατία» κατηγορεί τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Τίνα Ζέκα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στην υπόθεση «απαξίωσης του συναδέλφου αντιπροέδρου» και ανάθεσης καθηκόντων 26 χλμ. μακριά από την έδρα του Δήμου.

«Ο Δήμαρχος θέλει να επιβάλλει σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς για να διαιωνίζεται η εργοδοτική αυθαιρεσία, για να συνεχίσουν να μην τηρούνται στοιχειώδεις όροι υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς» τόνισε.

Όπως κατήγγειλε, ο δήμαρχος Ζίτσας «εκτοπίζει κυριολεκτικά τον συνδικαλιστή κατηγορίας ΤΕ Διοικητικού Οικονομικού με μεταπτυχιακό και του αναθέτει ‘καθήκοντα σχετικά με το σύστημα και την είσπραξη εσόδων στη Δημοτική Ενότητα Μολοσσών’, καθώς και την αναπλήρωση άλλου συναδέλφου κατά την απουσία για τις Δημοτικές Ενότητες Ευρυμενών και Εκάλης! Την ίδια στιγμή αναθέτει σε συνάδελφο ΔΕ Διοικητικού καθήκοντα στο εργοτάξιο σχετικά με διαγωνισμούς, προμήθειες, ενημέρωση του ΚΗΜΔΗΣ (του μητρώου δημοσίων συμβάσεων) με τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων για διαγωνισμούς και συμβάσεις».

«Όταν αναθέτουν σε συνάδελφο με μεταπτυχιακό την είσπραξη των λογαριασμών του νερού και αφήνουν άλλο συνάδελφο απόφοιτο Λυκείου να συντάσσει γνωμοδοτήσεις για συμβάσεις, τότε έχουμε να κάνουμε με προσπάθεια απαξίωσης του συνδικαλιστή στα μάτια των συναδέλφων του» πρόσθεσε και έκανε λόγο για «εκδικητική πράξη απέναντι στον συνδικαλιστή». Παράλληλα κατήγγειλε ότι η δημοτική αρχή «δεν αναγνωρίζει την υποχρέωση να του παρέχει υπηρεσιακό όχημα για τη μετακίνηση του από χωριό σε χωριό, και τον καλεί να μετακινείται τόσα χιλιόμετρα καθημερινά για δουλειές της υπηρεσίας με το δικό του αυτοκίνητο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back