Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση για τα γεφύρια του Ζαγορίου

Εικόνα του άρθρου Εκδήλωση για τα γεφύρια του Ζαγορίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2018, 17:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζαγορίου, η Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών, ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλιωτάδων διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ζαγορίσια γεφύρια, χθες, σήμερα, αύριο» την Κυριακή 12 Αυγούστου στους Μηλιωτάδες στις 8:30 μ.μ. στο χώρο της  πλατείας.

Η εκδήλωση γίνεται λίγους μήνες μετά την κατάθεση της πρότασης από τον Δήμο Ζαγορίου προς το Υπουργείο Πολιτισμού, για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης και υλοποίησης παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην προστασία, διάσωση και ανάδειξη τους για να συνεχίσουν να στέκουν όρθια.

«Σήμερα στο Ζαγόρι είναι καταγεγραμμένα 106 πέτρινα γεφύρια, υπάρχουν όμως και άλλα που πρέπει να καταγραφούν και αναδειχθούν γιατί το καθένα έχει τη δική του αξία» αναφέρει ο Δήμος. Θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ζαγορισίων Αθηνών και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων.

Εισηγήσεις θα κάνουν ο Γιώργος Σμύρης, αρχιτέκτονας, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από η Μαρία Μπαλοδήμου, αρχιτέκτονας, υποψήφια διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με παρουσίαση χορευτικών του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων και παραδοσιακό ζαγορίσιο γλέντι με το συγκρότημα του Μιχάλη Μπραχόπουλου.






ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back