Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά

Εικόνα του άρθρου Εκδηλώσεις για τον Παύλο Μελά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2018, 16:35

Εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Παύλου Μελά, η οικογένεια του οποίου καταγόταν από τον Παρακάλαμο, διοργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου.

Ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όλοι εμείς αισθανόμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι γιατί ο Παρακάλαμος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Παύλου Μελά. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τον αγώνα και τη θυσία του γιατί η μνήμη είναι οδηγός για ένα καλύτερο αύριο».

Στο μακεδονικό ζήτημα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης λέγοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου ότι «επικρατεί προβληματισμός στην κοινωνία». Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ Βαγγέλης Κουτσής και ο πολιτευτής της ΝΔ Αντώνης Φούσας

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα Σόνια Ευθυμιάδου – Παπασταύρου, δασκάλα, συγγραφέας και μέλος του Δ.Σ. «Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς» που μίλησε για τη ζωή και τη δράση του Παύλου Μελά και παρουσίασε φωτογραφικό υλικό τόσο από τον αγώνα του όσο και από προσωπικές οικογενειακές του στιγμές.

Νωρίτερα βραβεύτηκαν οι μαθητές που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις στον αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι εξής: Γυμνάσιο Παρακαλάμου:

Ντίμο Θοδωρής

Πέτσιος Νίκος

Σκόρδου Δέσποινα

Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου:

Πέτσιος Βαγγέλης

Μπραχόπουλος Βασίλης

Σεχάι Άγγελος

Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς

Μπαμπούλιας Άρης

Χαλιγιάννης Νίκος

Παΐλας Γιώργος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back