Oikonomou pisoi

ΕΚ Ιωαννίνων: «Αυξήσεις 150% σε ύδρευση και αποχέτευση στα Γιάννενα από το '99»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2023, 15:46

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε συλλαλητήριο κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, στις 6 Απριλίου, στον πλάτανο της Αβέρωφ, στις 19.00.

Στη σχετική ανακοίνωση, το ΕΚΙ αναφέρει ότι «το νερό στο νομό μας ρέει άφθονο και καθαρό και μπορεί να είναι φθηνό και δωρεάν για εμάς και τις οικογένειες μας, για να το χρησιμοποιούμε. Όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνάνε μέχρι τώρα και όσοι θέλουν να μας κυβερνήσουν μαζί με την ΕΕ, έχουν βάλει το νερό στο στόχο τους, δηλαδή θέλουν να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη είτε ως κράτος είτε ως επιχειρήσεις».

Συμπληρώνει ακόμα ότι «δεν  τους φθάνει δηλαδή ότι εκμεταλλεύονται σχεδόν τζάμπα το νεράκι μεγάλες βιομηχανίες εμφιάλωσης του νερού - όπως ο ‘Βίκος’ και το ‘Ζαγόρι’ που εμφιαλώνουν με βάση τις άδειες τους ήδη περίπου 2εκ. κυβικά το χρόνο και βγάζουν τεράστια κέρδη, την ώρα που υπάρχουν περιοχές της πόλης με λειψυδρία, ενώ Δήμοι και Περιφέρεια  διέγραψαν τα πρόστιμα 2,45εκ € που τους είχαν επιβληθεί - θέλουν να βάλουν χέρι και στο νερό που τρέχει από τις βρύσες μας».

Τονίζει επίσης ότι στα Γιάννενα «η επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης έχει αυξηθεί κατά 150% σε σχέση με το 1999, ενώ η συντήρηση του δικτύου αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης θυσιάστηκε στο βωμό της βελτίωσης της κερδοφορίας της επιχείρησης, με τις διαρροές νερού να ανέρχονται σήμερα στο 45%. Γειτονιές της πόλης πλήττονται από συστηματικές διακοπές νερού τα καλοκαίρια, ενώ άλλες πλημμυρίζουν κάθε χρόνο. Επίσης, συνεχείς είναι οι αδειοδοτήσεις υπεράντλησης των βιομηχανιών εμφιάλωσης κατά 55% και έχει δοθεί η ανάθεση της υδρομέτρησης σε εργολάβους, αλλά επίσης έχει μειωθεί το μόνιμο προσωπικό κατά 50% σε σχέση με τη δεκαετία του 2000, ενώ ο όγκος των εργασιών έχει αυξηθεί πάνω από 50%».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back