Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 27-08-2021, 18:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας με την Εγνατία οδό.

Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη από την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς, όταν έπρεπε, δεν κατασκευάστηκε ένας ολοκληρωμένος ανισόπεδος κόμβος στην Εγνατία οδό.

Η νέα διαμόρφωση, λοιπόν, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο ημικυκλικών κόμβων εκατέρωθεν της Εγνατίας Οδού, στις θέσεις συμβολής των κλάδων της Εγνατίας Οδού με την εθνική οδό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι υπάρχουσες κυκλοφοριακές ανάγκες και προσβάσεις από και προς την Εγνατία Οδό. Με αυτή την παρέμβαση, οι φωτεινοί σηματοδότες που υπάρχουν σήμερα, θα αποτελέσουν παρελθόν σε ενάμιση χρόνο.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, σε σημερινή της συνεδρίαση, ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου, την εταιρία «Εργοδυναμική Πατρών». Είναι η εργοληπτική εταιρία που έχει πάρει μεγάλα οδικά έργα στην περιοχή, όπως την οδό Νιάρχου και την οδό σύνδεσης της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν έξι εταιρίες. Η «Εργοδυναμική Πατρών» έδωσε έκπτωση 38,75% με το ποσό να αντιστοιχεί σε 1,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Μετά την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου, ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μόλις το Ελεγκτικό Συνέδριο δώσει το πράσινο φως, θα γίνει η υπογραφή της σύμβασης. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της παρέμβασης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, είναι 12 μήνες.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus