ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Είσοδος από Αλβανία «μόνο για ουσιώδεις λόγους»

Εικόνα του άρθρου Είσοδος από Αλβανία «μόνο για ουσιώδεις λόγους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2020, 22:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν από αύριο 1η Ιουλίου, τα σύνορα.

Τα σημεία διέλευσης στην Ήπειρο θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διελεύσεις θα επιτρέπονται μόνο «για ουσιώδεις λόγους».

Αυτοί, μεταξύ άλλων είναι μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, εργαζόμενοι και ερευνητές στον χώρο της υγείας, πρόσωπα που φροντίζουν ηλικιωμένους, εργαζόμενοι στα σύνορα, εποχικά εργαζόμενοι στον τομέα της γεωργίας, προσωπικό απασχολούμενο στον τομέα των μεταφορών – συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, διπλωματικό προσωπικό, προσωπικό διεθνών οργανισμών, στρατιωτικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επιβάτες σε διαμετακόμιση, επιβάτες που ταξιδεύουν για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, σπουδαστές, εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης αν η απασχόλησή τους είναι επωφελής για την εθνική οικονομία και η εργασία τους δεν μπορεί να αναβληθεί ή να εκτελεστεί εξ αποστάσεως

Επίσης, οι απευθείας πτήσεις από Αγγλία και Σουηδία δεν επιτρέπονται μέχρι 15 Ιουλίου.

Συνεχίζεται κανονικά η δυνατότητα εισόδου στην Ελλάδα για όλους τους μονίμους κατοίκους της ΕΕ και Σέγνκεν, για ομογενείς, καθώς επίσης και για επισκέπτες από τις χώρες που επιτρέπει η ΕΕ.

Επίσης, από αύριο είναι ανοικτές οι θαλάσσιες πύλες εισόδου στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα.

Όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr.

Οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο (τεστ Covid-19) κατά την είσοδό τους και θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back