Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους πολύτεκνους»

Εικόνα του άρθρου «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους πολύτεκνους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2019, 19:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας εκπροσώπησε το δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων, παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις και αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Για το ζήτημα των τιμολογίων της ΔΕΥΑΙ που έχει αποτελέσει σημείο τριβής στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Γιωτίτσας τόνισε ότι θεσπίστηκε μειωμένο τιμολόγιο, αλλά και ότι «θα μελετήσουμε προσεκτικά την επικαιροποίησης των εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά τιμολόγια του νερού και των δημοτικών τελών, ώστε να καλύψουμε έναν μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών δικαιούχων».

«Το δημογραφικό πρόβλημα είναι ένα εθνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης προσοχής σε μία χώρα που γερνάει με ταχείς ρυθμούς και απαιτείται να υπάρξει εθνική πολιτική από το κεντρικό κράτος για την αντιμετώπιση του, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιφορτιστεί από μόνη της το βάρος της επίλυσης τόσο σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων» ανέφερε για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Γιωτίτσας.

Πρόσθεσε ότι  «είμαστε η μόνη δημοτική αρχή που 5 χρόνια τώρα βρισκόμαστε σε μια διαρκή και ειλικρινή επικοινωνία με τον σύλλογο Πολυτέκνων, για να ακούσουμε αλλά και να δώσουμε λύσεις εκεί που μπορούμε», μιλώντας κυρίως για τη μείωση δημοτικών τελών κατά 50%, αλλά και τη ραδιοφωνική εκπομπή που έχει ο σύλλογος.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών παρατήρησε ότι οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο «κινούνται περισσότερο στη σφαίρα του ιδεατού κι όχι του εφικτού» σε ό,τι αφορά τους πολύτεκνους.

«Εμείς, ως υπεύθυνη δημοτική αρχή και κοιτώντας σας στα μάτια, δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία πλειοδοτικών αλλά μη υλοποιήσιμων υποσχέσεων, μόνο και μόνο για να γίνουμε πρόσκαιρα αρεστοί» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα εξετάσει τη δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου στο Δημοτικό Πάρκινγκ και στις παραστάσεις του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ, την οικονομική στήριξη στον σύλλογο για δραστηριότητές του, πολιτιστικές, ενημερωτικές κ.λπ. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί η μετονομασία πλατείας της πόλης σε «πλατεία πολυτέκνων».







ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back