Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εγώ ο άνθρωπος… Τόσο απλό

Εικόνα του άρθρου Εγώ ο άνθρωπος… Τόσο απλό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2019, 13:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια έκθεση ζωγραφικής. Χρώματα και συναισθήματα εφήβων που πήραν μόνοι τους ή βρέθηκαν μόνοι τους στον δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση «Άρσις» συνεργάζονται για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Εγώ ο άνθρωπος» έγιναν χτες το βράδυ στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. Μια αίθουσα γεμάτη από ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, που μένουν σε δομές στην Αμφιθέα, στην πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» και στην Κόνιτσα, τις οποίες διαχειρίζεται η «Άρσις». Δίπλα τους και έφηβοι από τα «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια». «Τα συναισθήματα δεν έχουν ούτε καταγωγή ούτε πατρίδα. Είναι ίδια για όλους. Τα παιδιά βρήκαν έναν τρόπο να μιλήσουν στη γλώσσα όλων μας» είπε στο καλωσόρισμά της η υπεύθυνη του Μουσείου Αργυροτεχνίας Αγνή Δρίμτζια. Εκ μέρους της «Άρσις» μίλησε η Ελευθερία Τσίτου, η οποία δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για τα πρόσφατα επεισόδια στην Κόνιτσα. «Μετά τα θλιβερά γεγονότα, θέλουμε να αλλάξουμε το κλίμα. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε το έργο μας. Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει» είπε.

Μια στήριξη που απαιτείται. Στη χτεσινή εκδήλωση, πάντως, ο μόνος που παραβρέθηκε από τους επισήμους, ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς…


*Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 1 Απριλίου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back