Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έγκριση για το «Κέντρο για το παιδί»

Εικόνα του άρθρου Έγκριση για το «Κέντρο για το παιδί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2021, 16:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «Κέντρο για το παιδί» που θα δημιουργηθεί στο χώρο του πρώην ασύλου ανιάτων, πήρε έγκριση δημοπράτησης από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Η έγκριση της διακήρυξης και της ανοιχτής διαδικασία ηλεκτρονικού διαγωνισμού αφορούν το έργο με προϋπολογισμό 3.012.686,40 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ιωαννιτών.

Το Κέντρο θα δημιουργηθεί στο παλιό άσυλο στην οδό Λαμπρίδη. Είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ πριν από πέντε μήνες περίπου και νωρίτερα ο Δήμος είχε εγκρίνει τις μελέτες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και είχε κάνει την προγραμματική σύμβαση με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την προμήθεια εξοπλισμού.

Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Προβλέπονται υποδομές για ΑμεΑ, με την κατεδάφιση του παλιού ισογείου κτιρίου και ανέγερση νέου, στο ίδιο «ίχνος», με αίθουσες κατασκευών, απασχόλησης, θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής, κ.α.

Επίσης, η διαχειριστική ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης έργου του δικτύου αποχέτευσης στο Ροδοτόπι, με  προϋπολογισμό 1.936.230 ευρώ.

Επίσης, τη δημοπράτηση του έργου ενέκρινε και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά τη σημερινή (2/3) της συνεδρίαση.

Ο Δήμος τονίζει ότι «πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στην καρδιά του αστικού ιστού που αφενός θα αξιοποιήσει τις παλιές και εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων και αφετέρου θα δημιουργήσει σημαντικές κοινωνικές υποδομές» και ότι «θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή και θα ικανοποιηθεί ένα αίτημα ετών των κατοίκων».

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος τόνισε σχετικά ότι «το έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα και για την περιοχή αλλά και για τα παιδιά με τα ειδικά χαρίσματα. Ένας χώρος εγκαταλειμμένος και αποκομμένος από την γειτονιά θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και θα γίνει ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back