Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εγκαινιάζεται το νέο κτίριο στην πανεπιστημιούπολη

Εικόνα του άρθρου Εγκαινιάζεται το νέο κτίριο στην πανεπιστημιούπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2017, 17:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έφτασε η ώρα των εγκαινίων για το νέο κτίριο του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, απέναντι από το Μεταβατικό Κτίριο, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 18.30. Τα «δίδυμα» πιο νέα κτίρια της πανεπιστημιούπολης πέρασαν από αρκετές φάσεις, ακόμα και από διαμάχες για την οικειοποίησή τους από σχολές, μέχρι που τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή. Την ερχόμενη Τετάρτη λοιπόν θα γίνουν τα εγκαίνια με χαιρετισμούς και ομιλίες από τις πρυτανικές αρχές και τη διοίκηση της σχολής, καθώς και μουσικό πρόγραμμα από το κουαρτέτο εγχόρδων της καμεράτα, ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 11 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 16.00, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου», το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου (Europe in my region), το κτίριο θα υποδεχθεί μαθητές από την πόλη, με σκοπό την παρουσίαση του τμήματος και του κτιρίου.

Στα πιο ουσιώδη, η χρήση του νέου κτιρίου αναμένεται να «εκτονώσει» κάπως την κατάσταση στην πανεπιστημιούπολη, καθώς ήδη, υπάρχει μια ακόμα σχολή που έχει ανάγκη από χώρους, η Αρχιτεκτονική.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back