Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εγκαινιάστηκε το κέντρο ανακύκλωσης της Μητρόπολης

Εικόνα του άρθρου Εγκαινιάστηκε το κέντρο ανακύκλωσης της Μητρόπολης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2019, 11:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κέντρο ανακύκλωσης της Μητρόπολης Ιωαννίνων στο παραλίμνιο εγκαινίασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με τον μητροπολίτη Μάξιμο, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη, του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, του δημάρχου Θωμά Μπέγκα κ.α.

Το «Κέντρο Ανακύκλωσης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» της Μητρόπολης, εκτός από «όχημα» για το… βιβλίο Γκίνες, είναι μια δράση της τοπικής εκκλησίας σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση. H αρχική ανακοίνωση ανέφερε ότι η προσπάθεια θα γινόταν από την Τρίτη 30 Απριλίου στις 8 το πρωί, μέχρι τα εγκαίνια. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αναφορά αν όντως επιτεύχθηκε ο στόχος.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, στα Γιάννενα εγκαινιάστηκε ο «πρώτος εκτός Αθηνών χώρος ανακύκλωσης», ενώ αναφέρθηκε και στο στόχο του ρεκόρ Γκίνες ως κίνητρο «να συμμετέχουμε ακόμα πιο ενεργά». Αναφέρθηκε επίσης στο Followgreen, την παρόμοια δράστη του Δήμου.

Ο μητροπολίτης Μάξιμος τόνισε ότι το κέντρο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος δράσεων της Μητρόπολης, ενώ ο Παύλος Ραβάνης, εκπρόσωπος της εταιρίας, κάλεσε και αυτός τους πολίτες σε συμμετοχή για να «πιαστεί» το ρεκόρ Γκίνες. Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ξανά στην απουσία προστίμων στην Ήπειρο, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ ο αρχιεπίσκοπος είπε μεταξύ άλλων ότι η εκκλησία είναι υποχρεωμένη να «αυξάνει τα τάλαντα και τα χαρίσματα», αλλά και να βοηθάει και το συνάνθρωπο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back