Την επιστολή του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή, η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, με θέμα τις καθυστερήσεις στην εγκατάσταση του δικτύου.
Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταγγείλει δημόσια την Enaon EDA για μεγάλες καθυστερήσεις και έχει στείλει σχετική επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπασταύρου, ο οποίος είναι και ο αποδέκτης της κοινοβουλευτικής αναφοράς.
«Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας EDA ΕΝΑΟΝ για την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και την άμεση πρόοδο των εργασιών, μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική εξέλιξη. Η αδράνεια αυτή υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση της περιοχής και πλήττει την αναπτυξιακή της προοπτική. Επιπλέον, προκαλεί απογοήτευση η μη δημιουργία γραφείου ενημέρωσης στα Ιωάννινα, όπως είχε εξαγγελθεί» αναφέρει η κα Τζούφη και ζητάει από τον κ. Παπασταύρου να παρέμβει άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να υπάρχει επίσημη ενημέρωση, σχετικά.