ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Ειδοποιητήρια για εργαζόμενους με παράλληλη απασχόληση

Εικόνα του άρθρου ΕΦΚΑ: Ειδοποιητήρια για εργαζόμενους με παράλληλη απασχόληση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017, 12:11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τα ειδοποιητήρια με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές για εργαζόμενους με παράλληλη απασχόληση, ενώ η καταβολή των εισφορών θα πρέπει να γίνει έως το τέλος του μήνα.

Οι εργάζονται υπό καθεστώς παράλληλης ασφάλισης, έχουν περισσότερους από δύο εργοδότες. Έτσι, αναλαμβάνουν οι ίδιοι την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους, οι οποίες ανέρχονται σε 20% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος του 2015 για τον κλάδο σύνταξης και 6,95% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας, επιβαρύνονται εξ ολοκλήρου με την καταβολή των εισφορών, οι οποίες ανέρχονται στο 20% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος του 2015 για τον κλάδο σύνταξης και στο 6,95% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στα ειδοποιητήρια αυτά, δεν θα αναφέρεται -όπου προβλέπεται- η πρόσθετη επιβάρυνση για την χορήγηση επικουρικής σύνταξης (7%) και εφάπαξ βοηθήματος (4%), η οποία αναμένεται να προστεθεί στα ειδοποιητήρια του επόμενου μήνα.

Έτσι, τον Μάρτιο θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση, της τάξης των 22 ποσοστιαίων μονάδων (11 μονάδες για τις εισφορές του Φεβρουαρίου και άλλες 11 μονάδες για τις εισφορές του Ιανουαρίου, που δεν επιβλήθηκαν).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back