ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΕΤΑΑ: Παράταση στις αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου ΕΕΤΑΑ: Παράταση στις αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2017, 22:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έως τις 14 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και αφορά τη δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε ΚΔΑΠ, καθώς η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις «τρέχει» ακόμη.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr. 

Έως τις 14 Ιουνίου θα πρέπει επίσης να αποσταλούν ταχυδρομικά ή με κούριερ τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την επαγγελματική, οικονομική, οικογενειακή κατάσταση μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης.

Μετά την καταληκτική ημερομηνία (έως ώρα 24:00) οι αιτήσεις δεν θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, ενώ θα απορρίπτονται και οι εκπρόθεσμες αποστολές δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι κατά την υποβολή της αίτησης έχουν υποβάλει την φορολογική δήλωση και δεν είχε εκδοθεί Πράξη Προσδιορισμού Φόρου - Εκκαθαριστικό Σημείωμα, αντ' αυτού θα υποβάλλουν μόνον το Ε1 και θα αποστείλει το εκκαθαριστικό σημείωμα εφόσον έχει εκδοθεί μέχρι την 25/6/2017 

Στην περίπτωση που δεν έχει γίνει η εκκαθάριση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, τότε θα υποβάλλεται ένσταση -στις προβλεπόμενες από την πρόσκληση ημερομηνίες- μαζί με Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα δηλώνει: «...δεν έχει γίνει η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης για το φορολογικό έτος 2016 μέχρι και σήμερα ... /06/2017. Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, όποτε αυτή συμβεί, αναλαμβάνω την υποχρέωση να την αποστείλω άμεσα στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε… » 

Όπως σημειώνει η ΕΕΤΑΑ  "σε περίπτωση διαφοράς του Ε1 και του εκκαθαριστικού σημειώματος ως προς το ύψος του εισοδήματος, τότε θα ληφθεί υπ' όψιν το εισόδημα που θα προκύπτει από το Εκκαθαριστικό Σημείωμα. 

Σε περίπτωση που για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας και μόνο, μη οφειλόμενης σε υπαιτιότητα του αιτούντος / αιτούσας (π.χ. μη έγκαιρη έκδοση ή γνωστοποίηση εγγράφου ή στοιχείων δημόσιας υπηρεσίας, ασφαλιστικού οργανισμού κ.λπ.), δεν έχει υποβληθεί η Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2016 και ως τούτου δεν έχει εκδοθεί το Εκκαθαριστικό Σημείωμα θα υποβληθεί κανονικά η Αίτηση εντός των προθεσμιών της πρόσκλησης, (14.6.2017) και θα αποσταλούν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Πρόσκληση, καθώς και υπεύθυνη δήλωση για τους λόγους που δεν ήταν δυνατή η κατάθεση φορολογικής δήλωσης. 

Για αυτές τις κατηγορίες των ωφελουμένων η προθεσμία κατάθεσης του εκκαθαριστικού σημειώματος είναι η 30/06/2017. 

Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό ότι σε κάθε περίπτωση κανένας ωφελούμενος δεν θα μείνει εκτός της δράσης λόγω αντικειμενικής αδυναμίας υποβολής της Φορολογικής Δήλωσης και έκδοσης του εκκαθαριστικού σημειώματος". 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back