Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΕΤΑ: Από Τετάρτη οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ

Εικόνα του άρθρου ΕΕΤΑ: Από Τετάρτη οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2017, 17:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαΐου οι γονείς θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις ένταξης των παιδιών τους για το σχολικό έτος 2017-2018, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής». 

Η δράση αφορά τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών έως 4 χρόνων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς επίσης παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε αντίστοιχες δομές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος «η προκήρυξη πρόκειται να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Έτσι, οι ενδιαφερόμενες μητέρες, θα έχουν τη δυνατότητα εντός 15 ημερών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Στόχος είναι η διαδικασία καθορισμού των δικαιούχων να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου». 

Οι βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ. Όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα είπε: «το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα- με ένα παιδί δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ, με δυο παιδιά μέχρι 30.000, με τρία παιδιά τις 33.000 ευρώ και τέλος με περισσότερα από τρία μέχρι 35.000 ευρώ. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων εκείνων που έχουν το κατώτατο εισόδημα των 5.000 ευρώ». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back