Oikonomou pisoi
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΕ-Ελλάδα: Το 89% πιστεύει ότι η χώρα έχει πάρει λάθος δρόμο

Εικόνα του άρθρου ΕΕ-Ελλάδα: Το 89% πιστεύει ότι η χώρα έχει πάρει λάθος δρόμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2016, 14:47
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Έλληνες, Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί πιστεύουν ότι οι χώρες τους έχουν πάρει λάθος δρόμο, αλλά δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας.

Στα ανωτέρω συμπεράσματα καταλήγει διαδικτυακή έρευνα της WIN/Gallup International που διενεργήθηκε σε δείγμα 14.969 ατόμων.

Αναφορικά με την Ελλάδα η δημοσκόπηση κατέγραψε ότι το 89% πιστεύει ότι η χώρα τους πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Αντίστοιχα στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία τα ποσοστά ανέρχονται σε 82%, 79% και 62% αντίστοιχα.

Ωστόσο, η αύξηση στο ποσοστό των ατόμων που θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. είναι πολύ χαμηλή - 36%, από  33% σε 15 χώρες που ερωτήθηκαν, συμπεριλαμβανόμενης και της Βρετανίας.

Το ποσοστό των ατόμων στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο που θα ψήφιζαν να αποχωρήσουν σημείωσε πτώση από πέρσι. Αντίθετα, στη Φινλανδία και την Ελλάδα παρατηρήθηκε αύξηση του αντίστοιχου ποσοστού: στο 40% από το 29% στη Φινλανδία και στο 46% από 38% στην Ελλάδα.

«Το 2016 τα θεμέλια της ΕΕ κλονίστηκαν έντονα. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η συντριπτική άποψη από πολίτες της Ε.Ε. ότι οι χώρες τους πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση - ιδιαίτερα ορατό στη Γαλλία και στην Ελλάδα - πράγμα το οποίο δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τα δεξιόστροφα λαϊκιστικά κόμματα» σχολίασε ο Τζόνι Χέλντ, γενικός διευθυντής της ORB International, που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση στη Βρετανία.

Σε όλη την Ευρώπη, το 60% των συμμετεχόντων απάντησε ότι θα προτιμούσε να υπήρχαν λιγότεροι μετανάστες και πρόσφυγες. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 86%, ενώ στην Ιταλία ήταν 75% και στη Γερμανία 64%.

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, πριν από την επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back