Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εβδομάδα Λίμνης από το Ioannina Lake Run

Εικόνα του άρθρου Εβδομάδα Λίμνης από το Ioannina Lake Run
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2017, 17:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται ο 11ος Γύρος Λίμνης, με τους διοργανωτές να έχουν ετοιμάσει μια σειρά από «προεόρτιες» εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και κυρίως την Εβδομάδα Λίμνης, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, στις 10 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το 11ο Ioannina Lake Run από το Νησί, όπου θα γίνει ένας αγώνας δρόμου. Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα (σε περίπτωση βροχής, στο Καμπέρειο Θέατρο), το Ioannina Lake Run και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων θα συμπράξουν σε μια παιδική διαδραστική παράσταση με τίτλο «Γύρω γύρω λίμνη και ένα παραμύθι». Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο «Σιούλας ο Ταμπάκος» από τη συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Χατζή «Το τέλος της μικρής μας πόλης», θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων σε μία χαρακτηριστική περιοχή της λίμνης, «τα Ταμπάκικα» των αρχών του 20ου αιώνα. Μουσική, παιχνίδια και δράσεις με θέμα το νερό θα πλαισιώνουν τη δράση, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης, στις 19:00.

Επόμενη εκδήλωση στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, όπου παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα φτιάξουν τα στεφάνια των νικητών του 11ου Γύρου Λίμνης, στεφάνια από κλαδιά ελιάς. Για τις 14 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνει η γιορτή του εθελοντή στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 19:00, στην πλατεία Μαβίλη, η ομάδα του WBSF, σε συνεργασία με την BIC SUP, θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό άθλημα του Stand Up Paddle (SUP), ένα άθλημα που δεν περιορίζεται μόνο στη θάλασσα, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε λίμνες.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00, στην πλατεία Μαβίλη, στο πλαίσιο της ανάδειξης των ναυταθλητικών δυνατοτήτων της Παμβώτιδας, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων θα κάνουν μια επίδειξη ναυταθλημάτων.

Τέλος, από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας θα παρουσιάζει, σε ειδικό περίπτερο στην πλατεία Μαβίλη, την κινητή του έκθεση για τη βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας καθώς και τις δράσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back