Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εβδομάδα εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Εβδομάδα εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2020, 16:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρυτανικό συμβούλιο αποφάσισε να πάει σε εξ αποστάσεως διδασκαλία για την ερχόμενη εβδομάδα, συνολικά για τη λειτουργία του.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν ήδη έξι κρούσματα σε φοιτητές-τριες τις τελευταίες οκτώ μέρες και το ίδρυμα αποφάσισε να πάρει μέτρα.

Δια ζώσης διδασκαλία θα γίνει μόνο σε εργαστήρια και κλινικές για φοιτητές-τριες τελευταίου έτους που είναι δύσκολο να αναπληρωθούν.

Το ίδρυμα θα ελέγχει τα δεδομένα κάθε βδομάδα για να αποφασίζει κατάλληλα, ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης όμως ήταν ξεκάθαρος, για τη δυσκολία της κατάστασης.

«Είναι αρκετά δύσκολες οι συνθήκες και για το πανεπιστήμιο» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι, το πανεπιστήμιο θα ελέγχει και αυτό τις επαφές των «ύποπτων»/κρουσμάτων με δικούς του πορους. Έχει ζητηθεί από τα τμήματα να ενημερώνουν σε 24ωρη βάση τον κατάλογο για τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Έχουμε ζητήσει δεύτερη φορά εγγράφως από ΕΟΔΥ και υπουργείο, τουλάχιστον δειγματοληπτικό έλεγχο από εστίες και όπου γίνεται εκπαίδευση με φυσική παρουσία. Δεν έχουμε απάντηση ακόμα-καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες και μεγάλες απαιτήσεις», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι τα κρούσματα που έχουν βρεθεί, έχουν κυρίως επαφές από την πόλη.

Το πρυτανικό συμβούλιο έχει καλέσει τους φοιτητές-τριες να εφαρμόζουν πλήρως τα μέτρα προστασίας στην πόλη και να φορούν μάσκα.


ΣΧΟΛΙΑ
Κώστας
Γιατί δεν πάνε όλα τα μαθήματα από τώρα εξ αποστάσεως πρέπει να κυνδυνεψουν τα παιδιά μας και κατά συνέπεια και οι γονείς και τα αδέλφια τους. Αυτή η κατάσταση εξελίσεται τώρα πριν μπει για να καλά ο χειμώνας και πέσουν οι θερμοκρασίες που ευνοεί τις ιώσεις και τον covid - 19. φανταστείτε τι έχει να γίνει σε λίγο καιρό. Περάσαμε από τα μηδενικά κρούσματα αρχικά στα 30 με 40 ανεβήκαμε στα 170 ύστερα στα 220 και τώρα από τα 310 στα 420 και σήμερα στα 520. Ο θεός να βάλει το χέρι του να μην γίνουμε Ιταλία γιατί οι ΜΕΘ μας γεμιζουνε απειλητικά.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Είναι πολλά τα λεφτά που φέρνουν οι φοιτητές οπουδήποτε υπάρχουν Πανεπιστημιουπόλεις ! Αν τα μαθήματα γίνουν ιντερνετικα , πόσοι φοιτητές θα μείνουν στα Ιωάννινα ??
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3