Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έβαλε αέρα…

Εικόνα του άρθρου Έβαλε αέρα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2018, 00:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ισχυροί άνεμοι φυσούν από το μεσημέρι της Τετάρτης και στα Γιάννενα, χωρίς όμως η ένταση να έχει σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα για παράδειγμα.

Η πρόγνωση για αύριο, σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πέμπτη οι άνεμοι θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις, εντάσεων έως και 5 μποφώρ. 

Επίσης, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται η δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο, το οποίο, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού».

«Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται Medicanes, από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, και εμφανίζονται περίπου 1 ή 2 φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο. Η προγνωσιμότητα του Medicane είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σ/Κ, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα» αναφέρει σχετικά το Αστεροσκοπείο.



Επίσης, χτες Τετάρτη δεν γινόντουσαν τα δρομολόγια από και προς Νησί, το ίδιο και σήμερα το πρωί.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back