Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΑΠ Ιωαννίνων: «Μ.Ο. μαθητών στα Γιάννενα, πολύ πάνω από 17»

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ Ιωαννίνων: «Μ.Ο. μαθητών στα Γιάννενα, πολύ πάνω από 17»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2020, 10:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, στην ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των σχολείων και τα περί «μέσων όρων» μαθητών-τριών, αναφέρει ότι ήδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν βρει μια τελείως διαφορετική κατάσταση, κατά την επιστροφή τους στα σχολεία, πριν από μια εβδομάδα.

«Το πρώτο που διαπίστωσαν με την είσοδό τους στα σχολεία ήταν εγκαταλελειμμένα βρώμικα κτήρια, που είχαν να καθαρισθούν τα περισσότερα από τον Ιούνιο. Οι διαβεβαιώσεις για επάρκεια αντισηπτικών δεν είχαν κανένα αντίκρισμα καθώς και από αυτά υπήρχαν ό,τι είχε απομείνει˙ μισοτελειωμένες συσκευασίες που δε φτάνουν ούτε για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων» τονίζει.

Ειδικά για τη ρήση της υπουργού Νίκης Κεραμέως ότι «στην περιφέρεια ο μέσος όρος μαθητών είναι 17», προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση για μη εξασφάλιση λιγότερων μαθητών ανά τάξη, η ΕΑΠ αναφέρει:

«Στην πόλη των Ιωαννίνων ο αριθμός των μαθητών σε κάθε αίθουσα θα είναι πολύ πάνω από τον υποτιθέμενο ΜΟ των 17, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που θα αγγίξει και τους 26-27 μαθητές».

Συμπληρώνει ακόμα ότι «ενώ, όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν διαθέσιμες κενές αίθουσες (είτε αίθουσες που μέχρι πριν 2-3 χρόνια αποτελούσαν αίθουσες διδασκαλίας, είτε αίθουσες εκδηλώσεων -έτσι και αλλιώς οι εκδηλώσεις απαγορεύονται για τη φετινή χρονιά- είτε εργαστήρια φυσικών επιστημών, είτε βιβλιοθήκες κ.α) , αλλά και όπου δεν υπάρχουν στα ίδια τα σχολεία υπάρχουν άδεια δημόσια κτήρια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν, το αίτημα για λιγότερους μαθητές/ριες στο τμήμα δε γίνεται δεκτό».

Συνεχίζοντας τις πολύ σοβαρές καταγγελίες, η ΕΑΠ αναφέρει ότι «παρατηρήθηκε το φαινόμενο να επιλέγεται η μετακίνηση μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο, μέσω της μετεγγραφής, παρά το σπάσιμο των τμημάτων» και κατηγορεί την κα Κεραμέως, ότι οι δηλώσεις ότι όπου υπάρχουν αίθουσες, μπορούν να μοιρασθούν οι μαθητές σε περισσότερα τμήματα «ήταν φαίνεται για το θεαθήναι».

Η ΕΑΠ αναφέρει ότι σε πολλά σχολεία της πόλης υπάρχουν αίθουσες οι οποίες, με ελάχιστες παρεμβάσεις, μπορούν κάλλιστα να λειτουργικές και να γίνει εφικτός ο αριθμός των 15 παιδιών ανά αίθουσα.

«Φυσικά, το άνοιγμα των αιθουσών και το σπάσιμο των τμημάτων προϋποθέτει και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Αυτό είναι το κύριο θέμα που πρέπει να απασχολεί όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι ποια μέρα θα γίνει ο αγιασμός -θέμα που για μια ακόμη φορά ανέδειξαν αποπροσανατολιστικά τα ΜΜΕ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back