Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

ΕΑΑΚ Ιωαννίνων: «Ανεπιθύμητη η υπουργός Παιδείας»

Εικόνα του άρθρου ΕΑΑΚ Ιωαννίνων: «Ανεπιθύμητη η υπουργός Παιδείας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2022, 17:09

Τα σχήματα της ΕΑΑΚ Ιωαννίνων καλούν σε συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου στα παλιά σφαγεία, με αφορμή τη σύνοδο πρυτάνεων και την παρουσία στα Γιάννενα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

«Προτού προλάβει καλά- καλά να στεγνώσει το μελάνι του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη- η κυβέρνηση πιάνει και πάλι δουλειά, εξαγγέλλοντας νέο νόμο-πλαίσιο που βάζει ταφόπλακα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο» τονίζει η φοιτητική παράταξη και συμπληρώνει:

«Η ΝΔ βαθαίνει την κατεύθυνση που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κέντρα Δια Βίου κατάρτισης. Σχεδιάζει τη συνολική αναδιάταξη του χάρτη της εκπαίδευσης. Συζητά για την πλήρη ρευστοποίηση των γνωστικών αντικειμένων, με αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και την αποστοίχιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι σπουδές κατατεμαχίζονται και εντατικοποιούνται. Το πτυχίο μετατρέπεται σε κουρελόχαρτο μιας και δεν θα μπορεί να αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για την εύρεση εργασίας, καταδικάζοντάς μας σε ένα αιώνιο κυνήγι πιστοποιήσεων και επανακατάρτισης».

Ακόμα, τονίζει πως το «μοντέλο» είναι ένα πανεπιστήμιο «κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της αγοράς. Από τα Συμβούλια Ιδρύματος και τους εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες, τους manager ιδρυμάτων και την ίδρυση start up που προβλέπουν οι εξαγγελίες του νέου νόμου-πλαισίου, μέχρι την σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση βάσει ανταποδοτικών κριτηρίων κλπ. η στόχευση γίνεται ξεκάθαρη: Θέλουν ένα πανεπιστήμιο υποταγμένο στις ανάγκες του κέρδους και της αγοράς, με γνώσεις κατατεμαχισμένες, υποβαθμισμένες και ευέλικτες προσαρμοσμένες στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, με έρευνα και ‘καινοτομία’ για τις ανάγκες του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back