ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εθισμένοι στην τεχνολογία; Ο Moby (με ένα animation) λέει «ναι»

Εικόνα του άρθρου Εθισμένοι στην τεχνολογία; Ο Moby (με ένα animation) λέει «ναι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2016, 11:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το παρατηρείτε καθημερινά στα καφέ, στους δρόμους, στα σπίτια φίλων. Παρέες 20άρηδων, 30ντάρηδων, 40ντάρηδων, που έχουν πολλά να πουν, αλλά όχι με τους ίδιους ανθρώπους, που βρίσκονται δίπλα τους, στο ίδιο τραπέζι. Άνθρωποι που περπατούν στους δρόμους και νομίζεις ότι παραμιλούν, καλωδιωμένοι με ακουστικά και μικρόφωνα. Χιλιάδες like, και άλλα τόσα emoji.

Εθισμός. Αυτόν τον εθισμό έρχεται να καυτηριάσει ο αμερικανός μουσικός Moby, ο οποίος πιστός στις κοινωνικοπολιτικές τους ανησυχίες, κυκλοφόρησε με τους The Void Pacific Choir το νέο άλμπουμ με τίτλο «These Systems Are Failing». 


Ανάμεσα στα εννέα κομμάτια του άλμπουμ περιλαμβάνεται και το τραγούδι «Are You Lost in the World Like Me?» που μαζί με το ρετρό βίντεο κινουμένων σχεδίων, των δεκαετιών του '40 και του ’50, που το συνοδεύει καυτηριάζει τον εθισμό των σύγχρονων κοινωνιών στα social media και στα κινητά τηλέφωνα.

Το βίντεο δημιούργησε ο λονδρέζος animator Steve Cutts, ο οποίος δήλωσε: «Για μένα το βίντεο μιλά για την αυξανόμενη μας εξάρτησή από την τεχνολογία και για την έλλειψη της ουσιαστικής διαδραστικότητας με τους άλλους ανθρώπους. 

Εστιάζω στο πώς μας έχει αλλάξει, πώς γίναμε πιο αναίσθητοι και ιεραρχούμε με διαφορετικούς τρόπους πλέον τα σημαντικά πράγματα της ζωής».

Στο κλιπ, πρωταγωνιστεί ένα μικρό αγόρι, το οποίο μοιάζει χαμένο σε έναν κόσμο αποχαυνωμένο που κυριαρχεί η ηλεκτρονική τεχνολογία. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back