Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 27-03-2019, 14:01
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τις προτάσεις της για την «έξυπνη πόλη» θα παρουσιάσει αύριο η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Σε πρώτη φάση, η παράταξη έδωσε μια πρώτη… γεύση για το τι θα ακολουθήσει.

Με ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι η επιτροπή για την «έξυπνη πόλη» συναντήθηκε με καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στους καθηγητές, τα μέλη της παράταξης παρουσίασαν τις προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία ψηφιακού συμβουλίου και οδικού χάρτη για τα ψηφιακά Ιωάννινα. Τα «Γιάννενα-Νέα Εποχή» επιμένουν στην ανάγκη δημιουργίας μιας μόνιμης συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες που αφορούν διάφορα ζητήματα: από τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις θέσεις στάθμευσης μέχρι τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών και ανοιχτού λογισμικού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι καθηγητές τόνισαν ότι οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να είναι «ζωντανές» και δραστήριες και να υπάρχουν ενημερωμένοι ιστότοποι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Σχετικά με την πρόταση για την επαναλειτουργία του δικτύου σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο αναγνωρίστηκε ότι θα είναι χρήσιμο να υλοποιηθεί σε συγκεκριμένα σημεία και μετά από εκπόνηση αντίστοιχης μελέτης.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Βασίλης Δημακόπουλος, κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και οι καθηγητές Παναγιώτης Βασιλειάδης, Ευάγγελος Παπαπέτρου, Γεώργιος Τσιατούχας και Ιωάννης Φούντος.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα