Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Εξυγιάναμε, εξοικονομήσαμε, δημοπρατήσαμε, συμβασιοποιήσαμε»

Εικόνα του άρθρου «Εξυγιάναμε, εξοικονομήσαμε, δημοπρατήσαμε, συμβασιοποιήσαμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2018, 00:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήρθε και πάλι η ώρα για τις ειδικές οικονομικές συνεδριάσεις του Δήμου Ιωαννιτών, με τη δημοτική αρχή να ζητάει την έγκριση απολογισμού και ισολογισμού.

Την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας, χωρίς εκπλήξεις. Στάθηκε κυρίως σε δύο κυρίως άξονες, την «υψηλή εισπραξιμότητα» με 18,.4 εκατ. ευρώ από μισθώματα, τόκους καταθέσεων κ.λπ. και στην είσπραξη 840.000 ευρώ από παλιές βεβαιωμένες οφειλές.

Τα τεχνικά παρουσίασε ο ορκωτός λογιστής Νίκος Καλές, δεχόμενος αρκετές ερωτήσεις από συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Η εισήγηση του κ. Γιωτίτσα δέχθηκε αρκετή κριτική, όπως για παράδειγμα από τον σύμβουλο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Στέφανο Μάντζιο, ο οποίος χαρακτήρισε «τεράστιες τις αποκλίσεις» των στοιχείων. Ερωτήματα και παρατηρήσεις έθεσαν τόσο ο Λάζαρος Νάτσης, όσο και ο Άρης Μπαρτζώκας (Πολίτες για την Ανατροπή και Γιάννενα Τώρα), ενώ ο Βασίλης Καφαράκης της ΔΡΑΣΥ έθεσε πιο πολιτικά ζητήματα.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην είναι «διπολική» και «να λέμε τα ίδια στους πολίτες, όχι άλλα εκεί και άλλα εδώ, στο συμβούλιο».

Τόνισε επίσης ότι η δημοτική αρχή έδειξε «παραδειγματική διαδικασία εξόδου από μια κρίση» και έβαλε τίτλο στον απολογισμό: «Εξυγιάναμε, εξοικονομήσαμε, δημοπρατήσαμε, συμβασιοποιήσαμε».

Τον απολογισμό τον ψήφισε όμως μόνο η πλειοψηφία και καταψήφισαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Στον ισολογισμό έδωσε αρνητική ψήφο ο κ. Καφαράκης «για πολιτικούς και όχι λογιστικούς λόγους».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back