Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έξι χάσκι κοντράρουν... 300 άλογα

Εικόνα του άρθρου Έξι χάσκι κοντράρουν... 300 άλογα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2017, 12:30
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Leon Cupra φημίζεται για την απόδοσή του, καθώς είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της Seat, ενώ τα σκυλιά χάσκι για την αντοχή τους. Το μοντέλο της ισπανικής μάρκας έχει ενισχυθεί μ' έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, το οποίο αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπή, με τις επιδόσεις του να θυμίζουν... supercar, με δεδομένο ότι επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δεύτερα, ενώ πιάνει μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα.

Από τη μεριά τους, τα χάσκι μπορούν να διανύσουν 130 χιλιόμετρα τη μέρα σ' ένα ταξίδι 5 ημερών, τη στιγμή που το συνολικό βάρος τους ζυγίζει 30 κιλά. Συνάμα, θεωρούνται από τις πιο γρήγορες ράτσες σκυλιών και βρίσκονται στη λίστα με το Top 20, καθώς μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα έως και 40 χλμ./ώρα.

Ποιος θα είναι, λοιπόν, ο νικητής, αν τα βάλεις σε κόντρα τα χάσκι με τα... άλογα; Η απάντηση δόθηκε στην παγωμένη λίμνη Πίκου-Νίσι, μία από τις 188 χιλιάδες που υπάρχουν στη Φινλανδία, με τον πάγο να έχει πάχος ένα μέτρο, ώστε τα αυτοκίνητα και τα έλκηθρα να τη διασχίζουν δίχως προβλήματα.

Η κόντρα στο βίντεο που ακολουθεί:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back