Ντοτη3 kordas piso
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έξι αιωνόβιες ελιές στα Γιάννενα: δώρο της ΕΡΓΟΣΕ

Εικόνα του άρθρου Έξι αιωνόβιες ελιές στα Γιάννενα: δώρο της ΕΡΓΟΣΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2025, 13:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη φύτευση έξι αιωνόβιων ελιών προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι ελιές φυτεύτηκαν σε διάφορα σημεία: στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Πάρκο Ηρώων στο Ρολόι, στον κόμβο του αεροδρομίου και στην πάνω πλατεία Ανατολής.

Τα δέντρα αυτά… προήλθαν από απαλλοτριωμένες εκτάσεις προκειμένου να γίνουν σιδηροδρομικά έργα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται για μια περιβαλλοντική δράση της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία χρηματοδοτούνται από το «Πράσινο Ταμείο».

Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας (στη φωτογραφία, ανάμεσα από την ελιά και την πινακίδα της ΕΡΓΟΣΕ) έκανε λόγο για ένα «περιβαλλοντικό έργο». «Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η τύχη αυτών των ελαιόδεντρων, εάν δεν τα παραλαμβάναμε και δεν τα μεταφυτεύαμε, ήταν να καταλήξουν ως καυσόξυλα, χωρίς καμία δυνατότητα αναβίωσης ή αξιοποίησης» τόνισε. Ανάλογα δώρα έχει κάνει η ΕΡΓΟΣΕ και σε άλλους Δήμους της χώρας.

Ο αντιδήμαρχος έδωσε και μια απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη δυνατότητα προσαρμογής των ελιών στην πόλη των Ιωαννίνων. Η απάντησή του ήταν: «Το εγχείρημα έχει μελετηθεί και υλοποιείται με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας», ευχαριστώντας τους εργαζόμενους στους τομείς του πρασίνου και του εργοταξίου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
drosia piso dodoni nea piso syndromi piso μαρκος