Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο μέρες με «ασημένιο τουρισμό»

Εικόνα του άρθρου Δύο μέρες με «ασημένιο τουρισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2019, 18:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδηλώσεις για τον «ασημένιο τουρισμό», δηλαδή για τουρισμό που απευθύνεται σε άτομα άνω των 55 ετών, διοργανώνουν οι εταίροι του έργου «Silver-Wellbeing» του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Αγγέλων Καταφύγιο», στον κάμπο Ασπραγγέλων, στο Ζαγόρι.

Το έργο αυτό, που στοχεύει στην προώθηση του «ασημένιου τουρισμού» με την αξιοποίηση της μεσογειακής διατροφής και τουριστικών διαδρομών ευζωίας, υλοποιούν το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ιατρικής Θεόδωρο Φώτση, η Πολυκλινική του Μπάρι (επικεφαλής), το Πανεπιστήμιο του Μπάρι, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ιατρική Σχολή) και το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού «Innopolis».

Οι επερχόμενες εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από γνωστούς αρθρογράφους, γευσιγνώστες, δημοσιογράφους και ειδικούς στον χώρο του τουρισμού και της διατροφής. Κάθε εκδήλωση θα συμπληρωθεί με πρακτική επίδειξη (παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές/αρχαία ελληνική και βυζαντινή κουζίνα) με την υποστήριξη της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στις 15:00, θα γίνει ημερίδα και θα ακολουθήσει επίδειξη παραδοσιακών μαγειρικών τεχνικών (γάστρα, φούρνος τανούρ, σερμπέτι, βυζαντινή κοπτή). Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις 17:00, θα γίνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Στρατηγικές για τον ασημένιο τουρισμό», ενώ θα ακολουθήσει δείπνο με θέμα «αρχαία ελληνική και βυζαντινή κουζίνα».

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες του τουρισμού (ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδόχους, μονάδες εστίασης, spa, εναλλακτικός τουρισμός) και σε παραγωγούς προϊόντων μεσογειακής διατροφής αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back