Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε 140 γυναίκες

Εικόνα του άρθρου Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε 140 γυναίκες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2017, 15:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται από 20 έως 22 Νοεμβρίου η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, μετά από συνεργασία με το Παράρτημα Ηπείρου της Εταιρείας και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και με τη στήριξη του Αθλητικού Ομίλου «Προοδευτική Περάματος» Ιωαννίνων. Και τα 140 ραντεβού με γυναίκες έχουν προγραμματιστεί ήδη.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. Παρά την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή των γυναικών λόγω τόσο της προόδου της ιατρικής επιστήμης όσο και των προληπτικών εξετάσεων που γίνονται και οι οποίες οδηγούν στον εντοπισμό του καρκίνου σε πρώιμα στάδια.

Η πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Νίκη Αγνάντη σημείωσε πως η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. «Η εξέταση είναι ανώδυνη και  διαρκεί ελάχιστο χρόνο ενώ η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή πια με τα νέα μηχανήματα», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Περάματος, Κώστας Παύλου εξήρε τη συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, προσθέτοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα ληφθούν και στο μέλλον από την ομάδα του.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Αρετή Τασούλα αφού ανέφερε πως ήδη και τα 140 ραντεβού έχουν κλειστεί, ανέφερε ότι «προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν».

Η μονάδα θα βρίσκεται για τρεις μέρες στα παλιά σφαγεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back