ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δωδώνη»: Αύξηση πωλήσεων το 2020 λόγω Κύπρου

Εικόνα του άρθρου «Δωδώνη»: Αύξηση πωλήσεων το 2020 λόγω Κύπρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2021, 15:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 2020 η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» αύξησε τις πωλήσεις της κατά 28% σε σύγκριση με το 2019. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την ετήσια γενική συνέλευση που έγινε χτες, το 2020 η «Δωδώνη» πραγματοποίησε κύκλο εργασιών σε επίπεδο ομίλου ύψους 138 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, το μικτό περιθώριο του ομίλου ήταν ελαφρώς χαμηλότερο στο 19,4%, εν μέρει ως αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους προμήθειας πρώτης ύλης (γάλακτος).

Η αύξηση των πωλήσεων αποδίδεται κυρίως στην 100% ενοποίηση της λειτουργίας της «Δωδώνη» Κύπρου, η οποία πλέον συνεισφέρει περισσότερο από 20% στις συνολικές πωλήσεις του Ομίλου. Το συνολικό καθαρό κέρδος για τον όμιλο ανήλθε σε 5 εκ. ευρώ. Η εταιρία αύξησε τον συνολικό αριθμό των εργαζόμενων από 586 σε 608, ενώ κατάφερε να αυξήσει τη βαθμολογία της από την ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης Ecovadis και συμπεριλήφθηκε στο κορυφαίο 10% των γαλακτοκομικών εταιρειών παγκοσμίως.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποια εσωτερική διοικητική αναδιάρθρωση. Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης προήχθη από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος σε διευθύνοντα σύμβουλο της «Δωδώνη Α.Ε.», διαδεχόμενος τον Tom Seepers ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου. Επίσης, ο Γιώργος Μπιζέτας αντικαθιστά τον Evgeny Borodkin στην οικονομική διεύθυνση της εταιρίας με τον κ. Borodkin να προάγεται σε οικονομικό διευθυντή του ομίλου.

Ο κ. Seepers δήλωσε σχετικά: «Το 2020 ήταν μια δύσκολη αλλά τελικά επιτυχημένη χρονιά για την εταιρία. Νιώθουμε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας covid-19 και που καταφέραμε να κρατήσουμε ασφαλές το προσωπικό μας, να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας συνεχίζοντας χωρίς διακοπές τη συλλογή της συνολικής παραγόμενης ποσότητας γάλακτος καθώς επίσης και την απρόσκοπτη πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών μας». Παράλληλα εκφράζει τη χαρά του που μεταφέρει τη σκυτάλη της ηγεσίας της «Δωδώνη» στην Ελλάδα στον κ. Παναγιωτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back