Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δομπόλη, λίμνη, Βελισσάριο τα βασικά αιτήματα

Εικόνα του άρθρου Δομπόλη, λίμνη, Βελισσάριο τα βασικά αιτήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2019, 00:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε πολύ καλό κλίμα, το οποίο άλλωστε είχε οικοδομηθεί και από την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, συναντήθηκαν στο δημαρχείο Ιωαννίνων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης που συμμετείχαν στην ολοήμερη επίσκεψη.

Ο κ. Ελισάφ έθεσε τρία βασικά αιτήματα στον κ. Μητσοτάκη: την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην Δομπόλη, την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου και την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη.

Επιπρόθεστα, ζήτησε την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων καθώς και την «ενίσχυση της εξωστρέφειας και της τουριστικής προβολής της πόλης μας», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατόπιν ότι «είμαστε γνώστες των προβλημάτων και προσβλέπω σε μια τακτική και πολύ ουσιαστική συνεργασία», και ότι «αλλάζουμε συνήθειες», επειδή επισκέφθηκε το δημαρχείο.

Πρόσθεσε ότι «είναι χαρούμενος» γιατί άκουσε ότι οι πολυσυζητημένες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών που άλλαξαν το δεδομένο εκλογικό αποτέλεσμα, βοήθησαν να λυθούν ζητήματα «κυβερνησιμότητας». Άλλωστε, η παράταξη του δημάρχου ήταν αυτή που ωφελήθηκε από τις συγκεκριμένες «επεμβάσεις».

Ο κ. Ελισάφ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για τη δυνατότητα που μας έδωσε να συζητήσουμε τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής. Χαιρόμαστε γιατί θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας».

Παρόντες ήταν στη συνάντηση ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, o υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Το δημαρχείο ήταν αποκλεισμένο από δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να μην προσεγγίσει η πορεία του Εργατικού Κέντρου. Η πορεία κινήθηκε προς τη Λόρδου Βύρωνα, αλλά μπλκαρίστηκε εκ νέου, ενώ κάθετα στην Αβέρωφ ήταν τοποθετημένη κλούβα. Μόλις η συνάντηση στο δημαρχείο τελείωσε και έφυγε ο πρωθυπουργός, επιτράπηκε η συνέχεια της πορείας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back