Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Δοκιμάστηκε το αστικό λεωφορείο του μέλλοντος (video)

Εικόνα του άρθρου Δοκιμάστηκε το αστικό λεωφορείο του μέλλοντος (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2016, 03:06
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτονομίας προσαρμοσμένη για χρήση στην πόλη, το λεωφορείο του μέλλοντος της Mercedes-Benz δοκιμάστηκε στους δρόμους του Άμστερνταμ.

Η δοκιμή έγινε σε έναν από τους μακρύτερους και ταχύτερους δρόμους στην Ευρώπη. Το λεωφορείο διένυσε μόνο του 20 χλμ. με ταχύτητα πάνω από 70 χλμ./ώρα, σταματώντας στις στάσεις, άνοιγε και έκλεινε τις πόρτες για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και απέφυγε όλα τα εμπόδια από πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.


Η Daimler, η οποία έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που επιχείρησε και έθεσε σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες ένα αστικό λεωφορείο, είχε έναν οδηγό στη θέση του για να παρακολουθεί την οθόνη του CityPilot, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού ή να απενεργοποιηθεί πατώντας το γκάζι ή το φρένο.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μικρής και μεγάλης εμβέλειας ραντάρ, δορυφορική GPS πλοήγηση, μεγάλες κάμερες και αισθητήρες, τα οποία τα περισσότερα προέρχονται από ένα άλλο πρότυπο της Mercedes, το  Future Truck 2025 Concept. Επιπλέον με τη συνδρομή Wi-Fi λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με στοιχεία όπως π.χ. οι φωτεινοί σηματοδότες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ευκολότερη κίνησή του. 

Επίσης όπως επισημαίνει η Mercedes, το έξυπνο λεωφορείο θα αποτελούσε ιδανική λύση για τις πόλεις όπου υπάρχουν ξεχωριστές λεωφορειολωρίδες για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο αστικό δίκτυο, ενώ όταν η υποδομή δεν το επιτρέπει το Future Bus θα μπορεί να κινείται ως ένα τυπικό όχημα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back