Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δίνουν επίδομα και μετά… το παίρνουν πίσω

Εικόνα του άρθρου Δίνουν επίδομα και μετά… το παίρνουν πίσω
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2021, 19:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα καταγγέλλει την κυβέρνηση για άλλη μια παλινδρόμηση, στη στήριξη των υγειονομικών. Αναφέρει ότι στις 22 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα για 100.000 υγειονομικους (μισό  μισθό) και την επόμενη μέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι το επίδομα θα καταβληθεί μόνο «στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς».

Η παράταξη αναφέρει ότι είναι η δεύτερη φορά που το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Παραπέμπει στην περσινή (και πάλι Νοέμβριο) καταγραφή για το επίδομα covid, στο οποίο περιλαμβάνονταν όλοι πλην διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, μόνο μόνιμοι υπάλληλοι κ.ο.κ. και τελικά, δεν καταβλήθηκε ποτέ, μετά την κατακραυγή.

«Χωρίς να μηδενίζουμε το παραμικρό ‘βοήθημα’ που θα μπει στις άδειες τσέπες μας, θεωρούμε εμπαιγμό και κοροϊδία την αντιμετώπισή μας, σε συνθήκες κραυγαλέας έλλειψης προσωπικού, εξουθένωσης και κομμένων αδειών» σημειώνει η παράταξη και προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις ανατιμήσεις, είτε για να ‘διασωθούν’ είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back