Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο»

Εικόνα του άρθρου «Δίνουμε μάχη με το χρόνο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2019, 17:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το φαινόμενο της «υπερφόρτωσης» του βιολογικού επανήλθε τις τελευταίες μέρες και ο Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ έδωσε εξηγήσεις με δήλωσή του.

Καταρχάς, αναφέρει ότι «ο υπηρεσιακός μηχανισμός της ΔΕΥΑΙ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κι ανάλογων προβλημάτων» και πως το φαινόμενο είναι σε εκτόνωση.

Η ΔΕΥΑΙ απευθύνει έκκληση στις μονάδες της ΒΙΠΕ που διαθέτουν βιολογικούς καθαρισμούς «να φροντίζουν τόσο την ορθή λειτουργία τους όσο και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος που παραλαμβάνεται από τον αγωγό της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να μην επιβαρύνεται περισσότερο η εγκατάσταση του τριτοβάθμιου  βιολογικού καθαρισμού».

Για τις γενεσιουργές αιτίες, αναφέρει ότι «εδώ  και χρόνια η εγκατάσταση λειτουργεί οριακά» και το έργο της επέκτασης έχει μεν δρομολογηθεί, αλλά «κινδύνεψε με απένταξη διότι δεν είχε συμβασιοποιηθεί πριν τη λήξη της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια με την εκ νέου υποβολή του φακέλου με όλα τα στοιχεία ένταξης ώστε το έργο να μην απενταχτεί».

Συμπληρώνει δε ότι «με την ανάληψη των καθηκόντων μας βρήκαμε τον διαγωνισμό σε εξέλιξη γι’ αυτό και προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να τον ολοκληρώσουμε. Μετά από μεγάλο κόπο η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα έχουμε ανάδοχο του έργου».

Σε ό,τι αφορά τη διοικητική ευθύνη, ο κ. Μπέγκας αναφέρει: «Δυστυχώς μας έλαχε ο κλήρος να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που έχουν σχέση με την υπερφόρτωση της εγκατάστασης λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σε πρωθύστερο χρόνο από τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης της ΔΕΥΑΙ δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από το μέγεθος της σημερινής εγκατάστασης», αφήνοντας αιχμές και για ό,τι έγινε (ή δεν έγινε) τα προηγούμενα χρόνια.

Καταλήγει λέγοντας ότι «θαύματα δεν γίνονται. Δίνουμε τη μάχη μας με το χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back