Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δίνεις Δομπόλη, δίνω καταφύγιο αδέσποτων»

Εικόνα του άρθρου «Δίνεις Δομπόλη, δίνω καταφύγιο αδέσποτων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2021, 11:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το 1996, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έφυγε άρον-άρον από το παλιό κτίριο στη Δομπόλη, αφήνοντας τρία τμήματα πίσω, καθότι η Φιλοσοφική δεν κάλυπτε τις ανάγκες των τριών τμημάτων της και τα Παιδαγωγικά δεν είχαν χτιστεί ακόμα.

Σήμερα, προσπαθεί να επιστρέψει, διεκδικώντας τη συνεκμετάλλευση του χώρου με πρόταση για τη στέγαση συλλογών δύο μουσείων και ενός πολυχώρου.

Όπως είπε χτες η πρυτανική αρχή, στο περιθώριο των δηλώσεων για το νέο νόμο και τη παλιό πανεπιστήμιο, το ίδρυμα έχει ήδη «συνεισφέρει» για τις ανάγκες του Δήμου, παραχωρώντας επιπλέον έκταση για το καταφύγιο αδέσποτων. Πάντως, η επίρρωση της σύνδεσης του πανεπιστημίου με την πόλη, δεν έγκειται απλά στην παραχώρηση έκτασης για το καταφύγιο.

Η εκμετάλλευση του παλιού πανεπιστημίου έχει εξελιχθεί εδώ και λίγο καιρό σε «διπλωματική διαπραγμάτευση», η οποία, εκτός από τον καθαυτό σκοπό, τη διάσωση και αξιοποίηση ενός ιστορικού κτιρίου, ενέχει και αρκετές σκοπιμότητες, προσωπικές πολιτικές επιλογές, αλλά και αρκετή… διπλωματία εδαφών, όπως όλα δείχνουν…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back