Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το δικό μου Γουίνιπεγκ» στην «Άλλη Οθόνη»

Εικόνα του άρθρου «Το δικό μου Γουίνιπεγκ» στην «Άλλη Οθόνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2020, 12:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Άλλη Οθόνη» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών επιστρέφει με ένα από τα πιο σημαντικά σύγχρονα ντοκιμαντέρ, «Το δικό μου Γουίνιπεγκ» του Γκάι Μαρτέν (2007) με τους Αν Σάβατζ, Ντάρσι Φερ, Έιμι Στιούαρτ και Λούις Νεγκίν.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ (διάρκειας 80 λεπτών) θα γίνει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

«Πρόκειται για ένα βαθιά προσωπικό φιλμ όπου η ιστορία, η συλλογική και η προσωπική μνήμη λειτουργούν συνδυαστικά. Ένα γράμμα αγάπης για την πόλη του που όμως γράφεται ως απέλπιδη προσπάθεια να δραπετεύσει από αυτή. Είναι η ιστορία μιας πόλης και ταυτόχρονα η ιστορία του δημιουργού του φιλμ. Προσλαμβάνει ηθοποιούς στους ρόλους της οικογένειάς του (ο Μαντέν αφηγείται, ακούμε τη φωνή του αλλά στο οπτικό μέρος τον υποδύεται ηθοποιός) μπερδεύοντας ακόμη περισσότερα τα όρια μεταξύ ντοκιμαντέρ και μιας ονειρικής μυθοπλαστικής φαντασίας σε ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και σαγηνευτικό φιλμ» τονίζεται σε σχετικό σημείωμα.

Στο ίδιο σημείωμα προστίθεται ότι το «Δικό μου Γουίνιπεγκ» είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις κινηματογραφικής ταινίας που έχει κερδίσει σε φεστιβάλ κύρους (Φεστιβάλ του Τορόντο, του Σαν Φρανσίσκο κ.ά.) πότε στην κατηγορία «ντοκιμαντέρ» και πότε στις κεντρικές κατηγορίες που συνήθως περιλαμβάνουν μόνο μυθοπλαστικές ταινίες, «γεγονός που αποδεικνύει ότι η κεντρική αισθητική και εννοιολογική προσέγγιση του Μαντέν για ένα ‘μετα-φιλμ’ βρήκε τελικά την αναγνώριση που ο σκηνοθέτης επιθυμούσε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back