Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διήμερο… παρεμβάσεων

Εικόνα του άρθρου Διήμερο… παρεμβάσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2019, 18:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αφού πέρασαν οι εκλογές, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις, με τον τρόπο που τις συνηθίζει η Περιφέρεια Ηπείρου, δηλαδή ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Μέσα σε 24 ώρες διατύπωσε θέσεις για τρία ζητήματα:

Την προμήθεια στύλων για τις ανάγκες της ΔΕΗ, το Κτηματολόγιο και την απομάκρυνση του Στρατοδικείου από τα Γιάννενα.

Για τους στύλους και την επιλογή της ΔΕΗ να στραφεί σε αγορές του εξωτερικού, ο κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι η Περιφέρεια γνωρίζει πως η ΔΕΗ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της, καθώς, όπως τονίζει, «εκκρεμούν ακόμη και επί δωδεκάμηνο σχετικές αιτήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για αγροτικό εξηλεκτρισμό κ.α. (έχοντας προκαταβάλει τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά) την ώρα που παραμένουν σε κορμοπλατείες περί τους 25 με 30.000 στύλοι ελληνικής παραγωγής».

«Ευελπιστούμε πως θα βρεθεί η κατάλληλη λύση προκειμένου να αποτραπεί ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο θα περιέλθουν οι εναπομείναντες κάτοικοι- δασεργάτες των ορεινών περιοχών Ηπείρου, Μακεδονίας και Θεσσαλίας» αναφέρει ο περιφερειάρχης.

Για το Κτηματολόγιο, ζητάει παράταση των προθεσμιών, επικαλούμενος την παύση εργασιών στα δικαστήρια και υποθηκοφυλακείο για είκοσι μέρες (και τη νέα, ενόψει βουλευτικών εκλογών).

Τέλος, για το Στρατοδικείο, σημειώνει πως  «εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στρατιωτικούς και εν γένει τους πολίτες της Βορειοδυτικής Ελλάδος» και πως η κατάργηση δεν πρόκειται να εξοικονομήσει πόρους για το Δημόσιο, «ενώ αντίθετα το συνολικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο της διατήρησής του».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back