Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Διαζύγιο» Βενιζέλου-Κινήματος Αλλαγής

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2019, 20:48
ΕΛΛΑΔΑ

Η απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας στις επικείμενες εθνικές εκλογές το Γιώργο Καμίνη, δεν άρεσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αφήνει ανοιχτό, πλέον, το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κόμμα.

Κατά τη συνάντησή τους Βενιζέλος και Γεννηματά διαφώνησαν ως προς την εκλογική στρατηγική του κόμματος, μια διαφωνία που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε με γραπτή ανακοίνωση.

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων.

Και προσθέτει: «Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα. Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας».

«Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.


Ο Παπαδημούλης

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάνει λόγο για «σοβαρή εξέλιξη που θα ενισχύσει τον πολιτικό διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές» κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter: «Μεγαλώνει η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Για ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες. Για αποτροπή του ρεβανσισμού κ της οπισθοδρόμησης που εκφράζει η ΝΔ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back