Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Διαπιστευτήρια» και προγραμματικές από το νέο διοικητή του «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου «Διαπιστευτήρια» και προγραμματικές από το νέο διοικητή του «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2016, 18:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα διαπιστευτήριά του έδωσε ο Βαγγέλης Καρβούνης, νέος διοικητής του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», στην πρώτη του επαφή με τα ΜΜΕ και τις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις.

Αυτές ήταν κυρίως τυπικού χαρακτήρα, με όλες τις αναμενόμενες αναφορές: στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, στην ιδιαιτερότητα και ευαισθησία του χώρου της υγείας, στην ανάγκη για κοινή δράση κ.α. Ειδικά για το νοσοκομείο, ο κ. Καρβούνης είπε ότι «δεν είναι απλά ο 2ος μεγαλύτερος δημόσιος οργανισμός του νομού, είναι το ‘νοσοκομείο των Γιαννιωτών’, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από τους συντοπίτες μου. Καθημερινά εξυπηρετεί ασθενείς από όλη την Ήπειρο αλλά και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, ακόμα και την Αλβανία, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Απέναντι σε όλους αυτούς νοιώθω ηθική υποχρέωση, για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, αντάξια των προσδοκιών τους».

Στις προγραμματικές του δηλώσεις, ο κ. Καρβούνης ενέταξε τα εξής:

  •    προάσπιση και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στα πλαίσια της αρχής της  καθολικής κάλυψης
  •    βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας τόσο των ασθενών όσο και των συνοδών τους, κάνοντας το πραγματικά ανθρώπινο
  •    βελτίωση της προσβασιμότητας του πολίτη στο νοσοκομείο
  •     περιφρούρηση του δημόσιου χρήματος
  •     εξυγίανση και αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας για τους εργαζομένους ενώ ειδικό βάρος θα δοθεί στην καταπολέμησή φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής.
  •  εξασφάλιση και εξοικονόμηση πόρων.


Υποσχέθηκε ότι όλα τα παραπάνω θα γίνουν χωρίς έκπτωση στις ανάγκες του ασθενή, χωρίς επίσης καμία διάκριση, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, καταγωγής, κοινωνικής τάξης, φύλου, οικονομικής κατάστασης ή ασφαλιστικής κάλυψης.

Ο κ. Καρβούνης δήλωσε αισιόδοξος. «Αισιόδοξος γιατί μέσα από τον ειλικρινή διάλογο, τη συνεργασία και το σεβασμό στο κοινό σκοπό και στόχο, την αξιοποίηση σύγχρονων επιχειρησιακών εργαλείων και χρηματοδοτικών ευκαιριών, της εφαρμογής συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου καθώς και η απαγκίστρωση από διαπλεκόμενα, εργασιακά, οικονομικά ή άλλα συμφέροντα και αγκυλώσεις, μπορούμε να επιδιώξουμε και να πετύχουμε πολλά».

Τέλος,  ευχαρίστησε για την «εμπιστοσύνη της πολιτείας» και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επιλογή, την αντιπρόεδρο της διοίκησης Ελευθερία Ζερβού όπως επίσης και τη διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας Αδαμαντία Μανατάκη για την άσκηση των καθηκόντων τους όλη την προηγούμενη περίοδο.


Ο κ. Καρβούνης είναι πτυχιούχος πληροφορικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις βιοϊατρικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως πανεπιστημιακός υπότροφος στο ΤΕΙ Ηπείρου, διδάσκων επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογισών σε ιδιωτική εταιρία στη Θεσσαλονίκη. 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back